Залишили після себе сміття - платіть штраф

Верховна рада України має намір посилити відповідальність за порушення правил чистоти в населених пунктах і в зонах відпочинку. Відповідний законопроект в першому читанні у вівторок підтримали 259 народних депутатів. 
свалкаЗаконопроект передбачає зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, закони "Про міліцію" і "Про благоустрій населених пунктів", згідно з якими за залишене після себе в громадських місцях сміття громадянам виноситиметься попередження або штраф у розмірі 1-3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (еквівалент 17-51 грн). 

При цьому якщо об'єм сміття великий і становить від 0,01 до 1 кубометра, розмір штрафу підвищується до 3-10 неоподатковуваних мінімумів (еквівалент 51-170 гривень), а якщо більше 1 кубометра - розмір штрафу складе від 10 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (еквівалент 170-1700 гривень).

Рада також ухвалила в першому читанні законопроект "Про ландшафти", покликаний врегулювати правові й організаційні основи охорони ландшафтів, ландшафтного планування, моніторингу, контролю і обліку стану і розвитку ландшафтів.

Источник: Укрбизнес 

Теги: